Activiteitenplein Prins Maurits
Op onze Brede school is een groot aanbod aan naschoolse activiteiten.
In de memo staat altijd een overzicht van de activiteiten van de komende twee weken.

Let op, er kunnen wel eens dingen wijzigen.

Deze worden dan doorgegeven via een Digiduif.

Kinderwijkclub
Levensecht leren in de Kinder Wijk Club
De Kinder Wijk Club is een leuke naschoolse activiteit die beleving en leren (onderwijs) met elkaar verbind.Levensecht leren noemen wij dat!

We maken (waar mogelijk) een koppeling met de thema's die op de Brede School Prins Maurits gebruikt worden. In de Kinder Wijk Club kunnen kinderen hun kennis over deze thema's verdiepen en oefenen ze aan de hand van leuke praktijkgerichte doe activiteiten. Tijdens deze activiteiten gebruiken we de kracht van de wijk om zodoende zo dicht  mogelijk bij de belevingswereld van het kind aan te sluiten en om de kinderen te laten ervaren dat ze deel zijn van hun wijk. Daarnaast proberen we onze activiteiten altijd een uitdagend tintje te geven en zetten we in op de algemene ontwikkelingen van de kinderen.

Maandag            15.15-16.45 uur:               KWC: groepen 5-6-7-8
Dinsdag             15.15-16.45 uur:               KWC: groepen 3-4
Woensdag          12.15-14.00 uur:               KWC groepen 1-2

Spreekgroep
Op een leuke en gezellige manier werken wij samen met ouders /  verzorgers die hier behoefte aan hebben aan de taalvaardigheid (Nederlands spreken).

Culturele activiteiten
In samenwerking met de Lindenberg biedt Brede School Prins Maurits verschillende culturele activiteiten aan. Meer informatie over de activiteiten kunt u vinden in het overzicht in de memo.

Donderdag         16.30-17.30 uur: Wisselend cultuurprogramma voor

de groepen 5-6-7-8
                        (4 perioden per schooljaar)

Donderdag         16.30-16.15 uur: Muziek cultuurprogramma voor

de groepen 1-2
                         (2 perioden per schooljaar)

Donderdag         16.30-16.15 uur: Muziek cultuurprogramma voor

de groepen 3-4
                         (2 perioden per schooljaar)

Sport

In samenwerking met Sportservice Nijmegen biedt Brede School Prins Maurits verschillende sportactiviteiten aan. Kijk voor een actueel overzicht in de memo.

Maandag            15.30-16.30 uur:               Sport: groepen 1-2
Maandag            16.30-17.30 uur:               Sport: groepen 3-4
                         (in de Aula is er tussen 15.15-15.30 fruit en drinken)
                         (de tijden voor de groepen 1-2 en 3-4 wisselen per blok)

Dinsdag               15.30-16.30 uur:               Sport: groepen 5-6-7-8
                          (in de kleedruimte is er tussen 15.15-15.30 fruit en drinken)

Ga hier naar de sportieve site van Sportservice Nijmegen.

Je kan hier alles vinden over sport in Nijmegen.

Wat doet het Activiteitenplein nog meer
Naast het naschools aanbod werken het activiteitenplein en de school nauw samen bij verschillende activiteiten. Hierbij kunt u denken aan de jaarlijks terugkerende feestdagen en thema's zoals sinterklaas, kerst, pasen, carnaval, de gezonden weken, sportdagen, kamp groep 8 enz.

Het inschrijven
Een aantal dagen vooraf aan de inschrijfweek ontvangt u via Digiduif een bericht met daarin: de flyers en de data van inschrijven. U heeft dan een week de tijd om uw kind in te schrijven. Omdat er meer inschrijvingsplekken zijn dan plek voor deelnemers zullen wij de week na het inschrijven gaan bekijken wie er deze periode mee mogen doen, in deze week ontvangt u een bericht met welke kinderen definitief deel zullen nemen.

De Betaling
Dit doen we op de eerste activiteiten dag dat uw kind deelneemt.
Uiteraard kunnen er omstandigheden zijn waardoor betaling niet direct mogelijk is. Neem dan gewoon even contact met ons op.

Meer informatie
Voor meer informatie over het gehele naschoolse programma of vragen rondom het inschrijven
kunt u contact opnemen met:

Coördinator Activiteitenplein Prins Maurits:
Kim Zegers (Tandem Welzijnsorganisatie Nijmegen)
06-20575879
k.zegers@tandemwelzijn.nl